Wednesday, 29 June 2011

TRIVIA


Satu bar coklat mempunyai lebih protein daripada pisang

 VS

mane satu??

Tuesday, 28 June 2011

HIBA

Olla..

Dah seminggu aku duk umah kak Ngah aku tolong die kemas2 umah sebab berpindah.. Lepas je duduk seminggu kat umah die ari tu, tibe la terpikir nak balik umah pulakk.. Next week dah nak balik Melaka.. Aduhh.. Malassss.. 

Time nak bersiap2 tu, letak si budak kecik comel tu atas katil.. Aku ngan akak aku tengah bermekap bagai.. Dengar la suare budak kecik tu terpanggil-panggil, ajak borak *konon je.. dengan bahase ape tah.. Kitorang dah la nak siap2.. Kejap lagi mak die nak anta kitorang kat KTM.. Akak aku pun duk la tepi die.. Bukan main suke lagi die.. Sobak la ati ni ha.. Pastu akak aku tinggalkan die, bleh plak die nangis.. Hiba la tu konon.. Macam tau2 je kitorang nak balik dah.. Pastu aku datang agah2 kat die, suke + senyum balik.. Amir.. Amir.. Buat maksu asyik teringat kat die je..


Dalam kete time anta kitorang tu, die tido.. Sian die.. Penat.. Time nak tunggu train datang.. Akak aku dapat mesej dari kak Ngah, die cakap Amir terjage dari tido.. Pastu terus menangis.. Huaaaaa.. Kak Ngah cakap, agaknye die sedih kot tengok kitorang dah tak de.. Seriusss.. Aku macam nak nangis.. Ye la.. Seminggu kot die duk ngan kitorang.. Rindu membuak-buak..

Pasni, tah bile lah nak jumpe die lagi.. 
Bye2 Amir.. Jangan lupe maksu tau..
Ingat muke maksu ni..

si budak kecik comel

Amir sayang maksu, maksu sayang Amir.. :'(

Monday, 27 June 2011

HANGING OUT !

Time to shoppppinkkkk ! Aku ngan akak aku jenjalan + cuci mate yang gatal tak gatal sangat lah kat umah firaun a.k.a Sunyaw Pyramid.. Saje jenjalan + shopink mengabihkan duit.. Tapi beli barang macam tak beli je.. Sampai umah tengok barang yang baru beli, sikit je.. Duit abih macam masuk kedai Guess ? beli beg sebijik.. Heh ! 


Sampai je sane kite pusing2 dulu.. Jangan beli ape2 dulu.. Cuci2 mate dulu.. Survey2 harge dulu.. Mane yang best baru beli.. Aku plan nak beli beg je.. Pas2 tibe2 rase nak beli flat shoes pulak.. Baru semangat nak masuk sem baru.. Padahal kat umah ade sebijik yang belum pakai lagi time beli ngan mak ari tu.. Tapi yang tu wedges okk.. Yang ni flat, tak same.. Huhu.. Nak jugak.. Nak jugakk.. Cari punye cari, tak jumpe2 gakkk.. Memilih sangat kau ! Terutame sekali cari beg.. Payah na lak nak cari yang best.. Ade yang best, macam haram lak harge die.. Aku suke masuk shop yang ade SALE je ! yuhuuu.. Tapi shop beg tu tak de sale.. Bapak ah kecewe.. Cari punye cari, dapat la gak flat shoes sebijikk.. Harge pun best la.. Well.. sale kan.. :).. The next mission, jom kite cari kedai beg pulak.. Aduhh.. punye lah payah nak cari yang cantik + harge best ! Jalan2 tak jumpe2 gakk.. Padahal setiap floor tu dah rayau.. Asyik jumpe kedai yang same je balik2.. Kedai Guess sebenarnye.. Mate asyik nak memandang kat kedai tu je.. Tapi rase memang tak layak la.. Nak pandang pun tak layak, ni kan nak masuk..

Jalan punye jalan, penat r.. Makan dulu.. Untuk menjimatkan bajet, kite makan kat food court je.. Tapi masuk food court pun, macam makan kat restoran 2 bintang.. Mahal kemain.. Air pulak kite beli mineral je.. Cehh.. Air mineral pun buat kite abis duit.. Haa.. pas makan.. Sambung cari beg lagik.. Tibe2 termasuk satu kawasan yang jual banyak pilihan beg.. Bapak best.. Eksited seh.. Jom pilih.. Lastly, jumpe gak beg.. Biase jerr.. Sale tak sale lah harge die.. 10%.. Ok la.. Ade la jugak sale dari takde.. :p

Aku nak tunjuk la barang yang aku beli.. 

miss LV !

bersih lagi suci


taraaaa


Opppppss... Jangan salah faham ye.. Ini jenis barang yang aku beli.. Bukan jename yang aku beli.. Lalalalal.. Gambar ihsan sebab kesian dari uncle google jer.. Kalau aku nak beli, pastu tangkap gambar sendiri, memang menangih la wei.. Tunggu la si title 'Dato' pinang dulu.. Hehe.. Lupe lak nak cite yang aku ade gak beli purse.. Murah je.. Aku ni suke beli murah2, pas2 campak, beli lain pulak.. Terutamnye purse lah..

Dah abis soppinkk.. Ape lagi, balik la.. Sampai ye umah, akak aku bukan main lagi nak tengok barang2 yang kitorang beli.. Sampai tudung pun tak sempat nak bukak ha.. Ok la.. Wateva.. 

Aku rindu dengan si budak kecik comel cute tu.. Nak main2 ngan die.. Seharian tak cium2 pipi die..  Alalala comeynye die, macam maksu.. *perasan*


rindu padamu

Bye2 (^_^)v




Friday, 24 June 2011

SEPAH BEST !

Hello..


Ala...kenape Maharaje Lawak akhir macam tak best haa?? Sume macam tak menyengat macam lawak minggu yang lepas2.. Yang best sekali juare.. No wonder la Sepah menang.. Tapi dalam sume2 tu, Nabil la yang paling untung sebab die la yang paling banyak dapat duit malam tu.. Yang lain sume kena share2.. Tapi Sepah memang macam haram la lawak die kan.. Nasib baik Jambu last.. Tah macam mane la Jambu tu boleh dapat imuniti..

Sepah memang best.. Sebab tu aku letak video Sepah je.. Jahat tak.. Jahat tak.. Hehe..









Monday, 20 June 2011

AMIR

Ala..geramnye dengan budakkkk ni..


video

APE HEBATNYE CINTE TU?

Hello..

feel your love


>>Hubungan yang sihat
Hubungan cinte yang sihat ni macam kau jalinkan hubungan cinte yang sihat secare fizikal, psikologi ataupun sosial. Secare fizikal macam tak saling menyakitkan fizikal kedua belah pihak. Contohnye macam kau gaduh2 dengan pakwe kau tu. Pastu siap tampar2, sepak2, pukul2 lagi. Ade ke orang becinte camtu? (ade gak). Kalau dah kawin nanti, camne?? Baik tak yah kalau camtu. Lepas tu, secare psikologi pulak macam tak mengganggu jiwe, tak buat pasangan kau tu tertekan ataupun buat die sedih, takut, cuak ke. Kang kalau die bunuh die kang, buat dose je..

>>Care menolak cinte die
Jangan sesekali berselindung.. Cakap je terus terang yang kau tak cinte die.. Tapi cakap la elok2.. Jangan menolak cinte die dengan kasar sebab kalau die marah kau, tak pasal2 die bomoh kau pulak? Hehe.. Nauzubillah la kan.. Budi bahase budaye kite (berkempen jap)..

>>Jangan dipakse melakukan hubungan seks (ewwww..)
Eee...jangan la.. Cakap tak nakkk.. Cakap kat die jugak tentang risiko kalau die nak jugak buat hubungan.. Heh.. Bukannye boleh caye pun kalau ade ape2 yang jadi.. Nanti berjanji je lebih.. Tapi tak tepati.. Tunggu la kawin dulu yer..

>>Care terbaik untuk mendekati die
Sebagai gadis, kite berhak cakap perasaan kite kat jejake idaman kite.. Hehe.. Tapi ingat, carilah yang sesuai & jangan over sangat !

Sunday, 19 June 2011

FB MISTERI

facebook misteri abad ini.. cube kau add.. aku nak add tak boleh2.. nak jugak berkenalan.. hehe..

Friday, 17 June 2011

THINGS NOT TO SAY TO YOUR BOYFRIEND


  1. Can't we just be friend?
  2. I'm pregnant..Just kidding!
  3. Stop hangging with your friends and spend more time with me!
  4. I've already picked out names for our children
  5. Could you just run into the store and grab me a box of pads?
  6. What's more important to you? Me or the football?
  7. You must carry your cell phone so I can call you..All the time!

TRIVIA

smile ;)
Senyuman adalah satu-satunye ekspresi manusie yang boleh dikenali dari jarak 90m..

BEDROOM STORY

Assalamualaikum..

awesome kan

tengok gambar kat atas 2.. cantik gile kan bilik tidur 2.. macam haram je.. kalau la aku dapat bilik cam 2.. huuu.. mau tak keluar bilik la wei.. :p




lagi
haaa.. yang ni lagi 1.. memang gegirl nye style la kan.. memang best la kan dapat bilik cam ni.. huh.. jeless..

dan lagi..
yang ni memang tak bleh bla la.. romantik style gile bilik ni.. untuk orang yang da kawin, sesuai kott.. dengan warne biru glowing2 die.. alalalala.. nak jugakk..

tapi.. nak wat macam mane.. tengok gambar yo lah haa.. :(
                

SAYANG MAKSU NI..

Assalamualaikum..

alalalala... comelnye die

Name si budak ni Amir Ikhwan.. baru je 5 bulan tengok dunie ni ha.. punye lah aku sayang dengan die.. mule2 aku dengan akak aku nak panggil die Ikhwan.. dah tu, sume orang panggil die Amir.. so, panggil je lah Amir.. telinge die dah set, sume orang panggil die Amir, jadi bile orang panggil Amir je, baru pandang.. Ade jugak la aku panggil die Ikhwan, macam pelik je die tengok muke aku.. "die ni panggil sape ni" ?? hahaha.. ok.. u tau name u Amir je..

p/s bukan Amir ML ok.. oh pliss la.. :p

Thursday, 16 June 2011

JUST TRYING :)

Assalamualaikum

hello..
aku saje je nak try..
boleh ke aku ni nak berblogging..
hehehe..

done :)